Begravelse i Nørresundby

I og omkring planlægningen af en begravelse eller en bisættelse, kan det i visse tilfælde være at foretrække at vælge en begravelsesforretning i nærområdet, eller i hvert fald en bedemand, som er kendt i lokalområdet. Der kan være en vis tryghed i at hjælpen er tæt på, hvis der opstår spørgsmål eller ønske om møde inden for kort tid.  

Når man befinder sig i en svær situation, som oftest sker sjældent kan det være udfordrende at holde hovedet koldt og tænke klart. Sådan en situation kan et dødsfald i nær familie eller omgangskreds være. Her giver det en tryghed, hvis det er muligt at få noget professionel hjælp til at rådgive både åndeligt og praktisk. Der kan opstå spørgsmål til selve dødsfaldet, samt ønske om hjælp til de beslutninger, som skal træffes i den proces der ligger før, under og efter en begravelse eller bisættelse.

Du skal måske overveje at få hjælp fra enten en psykolog – se her – eller måske en god personlig coach!

Der skal samtidig tages stilling til nogle materielle spørgsmål, såsom hvilken kiste afdøde skal begraves i, hvilken gravsten der skal stå på gravstedet, hvad der skal stå på gravstenen samt om afdøde havde en favoritblomst, som kan bruges. Hvis afdøde har udfyldt sin sidst vilje findes der måske allerede svar på de spørgsmål. Men hvis afdøde har ønsket, at de beslutninger skal være op til de pårørende, så ligger der en beslutningsproces side om side med sorgprocessen. Det kan være svært at forene de to processer og samtidig have sig selv med. Aalborg Ny Begravelsesforretning tilbyder eksempelvis derfor døgnåben telefonservice, således at du kan få svar på spørgsmålene, når de trænger sig på.

En bedemand kan være en god støtte når du skal planlægge og afholde begravelse for en af dine kære. Begravelsen er enden på livet for en af dine kære og derfor ønsker du selvfølgelig, at det skal foregå præcis, som afdøde ønskede det.