Skab hygge med det rigtige lys

Hjemme i stuen kan man give hele rummet en bedre belysning ved at bruge gulvlamper til at lyse de mørke hjørne op. Det giver en helt andet stemning når også samtidig kan ændre lyset til henholdsvis at være læselys og til bare at være hyggebelysning. I dag kan man kan man få mange gulvlamper med lysdæmper indbygget, hvilket gør det hele meget nemmere. Heldigvis er sådan at vi her i Danmark er kendt for at kunne designe en masse flotte lamper, så udvalget er rigtig stort og chancen for at finde noget i lige præcis din stil er meget nemt.

Det første du bør gå hen er i byggemarkeder som for eksempel Silvan, som ofte har et godt udvalg af gulvlamper. Fidusen ved at gå i byggemarkeder er at prisen altid er meget fornuftig og hvis du skal købe flere lamper er det en god ide at kigge her.

Byggemarkedet har så til gengæld sjældent de helt flotte og eksklusive lamper, som vi kender fra blandt andet Herstal. De er kendt for lave lamper både til loftet og gulvet med disse små bøjede jernstænder der går ud til små lamper og som sammen laver en flot abstrakt lampe. Herstal laver også disse gulvlamper med lysdæmper så du kan vælge om det skal være en pyntelampe i hjørnet eller om du vil bruge lyset til en god bog. Disse lamper fås for 949 kroner på nettet og det kan være en god ide at tjekke forskellige sider igennem, da der godt kan være prisnedsættelser nogle steder. Der findes gulvlamper herhjemme i mange prisklasser og går du højt op i design og kvalitet er det muligt at få lamper helt op til over 20.000 kroner, så udvalget er stort.

Inspiration

Savner du inspiration, så er der mange forskellige steder du kan gå hen og hente den. Den nemmeste er naturligvis blot at holde øjne og ører åbne når du er på besøg hos venner og bekendte. Ser du noget du kan lide, så kan du bare spørge hvor de har købt den og hvad de har givet for den. De fleste vil være meget glade for at du godt kan lide den ting de har købt.

Et andet alternativ er, at besøge fine hoteller eller spa-områder. De har gerne et flair for design og derfor også gerne brugt en masse energi på den rigtige belysning og ofte med fokus på at det skal kunne dæmpes. Det kan dog være lidt sværere at finde ud af hvad den pågældende lampe hedder eller hvor den er købt, men om ikke andet så kan det give inspiration.