Umbraco, det er CMS’et Umbraco

Når du hører om Umbraco tænker du måske på de små sekskantede nøgler der altid mangler, når du endelig får det møbel med hjem fra IKEA som du har manglet i årevis.

Det er en meget smart lille nøgle der er nem at producere, og måske endnu nemmere at bruge, men det er altså ikke lige denne umbraco der er tale om i dette tilfælde.

Her er der snak om det system der hedder Umbraco, og det er helt sikkert ikke det samme, for denne slags umbraco kan du i hvert fald ikke samle en reol med, uanset hvor meget du har lyst til det.

CMS – Content Management System

Denne slags umbraco har som sagt ikke ret meget med skruer og møbler at gøre, men det er nærmere et CMS. CMS er en forkortelse for Content Management Sytem, og det er en af de mange måder der er at holde styr på en hjemmeside på.

Man kan tage den gammeldags vej, og selv sidde og skrive alle mulige koder for så at ende med en hjemmeside der måske virker, men i sidste ende nok ikke gør det alligevel.

Der er virkeligt mange steder det kan gå galt hvis man skriver det hele i gammeldags koder, og det er ikke sikkert at man lige har evnerne til at bygge det hele op fra bunden.

Det tager ikke meget evner at lave en hjemmeside i rå kode, men det tager enormt store evner, og endnu mere tid at lave noget der ser godt ud, virker og er nemt at bruge, hvis ikke man læner sig op ad nogle systemer der allerede er lavet.

Det er derfor CMS’er eksisterer og af dem er et af de bedste CMS’et Umbraco. Det giver dig muligheden for et system at læne sig op ad, som så kan sørge for at siden er brugbar.

Du sætter alt dit indhold ind i den, og så får du en fornuftig hjemmeside, som kan alle de ting du har brug for. Det er noget mange bruger, så det er også noget du kan bruge.