Air Force 1 fra Nike

Nike Air Force 1

Når det handler om løbesko, så er der kun én, der kan bruges. I mange menneskers optik. Det er selvfølgelig et par Nike Air Force 1 – se her! Og det er en populær løbesko. Mange mennesker køber den, fordi den er af supergod kvalitet, og fordi den kan fås i mange farvekombinationer. Den giver god støtte, og den er nem at holde ren. Du kan smide de udgaver, der er lavet af kunststof i vaskemaskinen, og dem, der er lavet af læder, skal selvfølgelig bare have lidt lædersæbe. Det tager ingen tid. Det er nemt, og aj, du kan selvfølgelig bruge en spray, der lige tager lugten af svedige fødder. Det kan nemlig være en ram og ubehagelig lugt.

Har dem selv

Jeg er selv ejer at to par Nike Air Force 1. Det skyldes dog ikke, at jeg løber – for det gør jeg ikke. Og jeg ejer dem heller ikke, fordi jeg bare vil være med på moden. Jeg har en sentimental grund til at eje dem: Jeg stod engang i en lufthavn og ventede på at mit fly skulle afgå – og der, hvor jeg bare stod og gloede ud ad vinduet, så jeg Air Force 1-flyet glide forbi. Præsidenten, som skulle hjem efter statsbesøget sad inde i flyet. Og jeg var målløs. Det er et imponerende stort fly. Havde aldrig troet, at jeg skulle have heldet til at stå – bogstaveligt talt – 30 meter fra USA’s præsident. Det tog faktisk flere sekunder, inden jeg virkeligt forstod, hvad det var for et fly, jeg så.

Souvenir

Så det øjeblik skulle naturligvis mindes med en souvenir. Et eller andet, som kunne minde om dette unikke øjeblik. Så imens ventetiden skulle slås ihjel, gik jeg på udkig i lufthavnsbutikkerne. Og hvas så jeg: En skobutik, hvor de solgte sportssko og tøj. Tilfældigvis havde de et par sneakers i min størrelse – og med et design, som var pænt. Jeg prøvede dem. Fik at vide, at modellen hedder Air Force 1. Så skulle der ikke mere til. Skoene blev købt på stedet – også selvom de dengang lå lidt over mit budget. Siden da har jeg kun ejet Nike Air Force 1 sneakers. Mine Nike Air Force 1 bliver brugt hver dag. De er bare behagelige at have på. OG skal jeg være helt ærlig? Jeg kan ikke finde på at købe andre sportssko. Også selvom jeg ikke er sportsmenneske.Det er jo reelt indbegrebet af københavnske sneakers, ikke?

Har stadig mit første par

Jeg har stadigvæk mit første par Nike Air Force 1. De er ligesom blevet et samlerobjekt for mig – og har da også fået en særlig plads på skohylden derhjemme. Jeg er stolt af dem. Faktisk. Skoene minder mig om et unikt øjeblik. Og de får mig da også til at tænker over, om andre har haft en lignende oplevelse. Jeg ved at store verdenskendte sportsmænd bruger den samme model. Hvad jeg ikke ved, er, om den daværende præsident går med Nike Air Force 1 i sin fritid? Det kunne jeg faktisk godt forestille mig at, han gør. Altså, når han ikke er til bestyrelsesmøder i de store organisationer, som han nu arbejder for.