Danske mini-zoo’s

I Danmark er der mange forskellige muligheder, hvis man gerne vil opleve dyr, både eksotiske og mere almindelige dyr, såsom kaniner, geder og marsvin. Hvis ikke man har mulighed for – eller råd til – at tage i en almindelig zoologisk have, hvor de har alt, som hjertet kan begærer af forskellige dyrearter, så kan man også finde små mini zoo’s rundt om i det danske land. Som det også fremgår af navnet, så er udvalget af dyr i de små danske mini zoo’s ikke nær så stort, som i gængse zoologiske haver. Men man kan sagtens få en fantastisk oplevelse alligevel.

Nedenfor kan du se nogle eksempler på de danske mini zoo’s samt, hvilke oplevelser som de kan tilbyde.

Hobro minizoo:
Dette er det ideelle sted for familieturen eller selskabet, der er på udflugt. Der er mange dyr, som man kan besøge. F.eks. påfugle, næsebjørne, æsler, emuer, ræve, lamaer, geder, heste, parakitter, fasaner, gæs, høns, svaner, kænguruer, hænge bugs svin, skruehornsfår og jacobsfår. For de mindre er der også mulighed for at hygge sig med de spændende og legesyge dyr, såsom bjerggeder, kaniner og marsvin. Disse dyr må man også gerne gå ind til og dermed komme helt tæt på.

Enghave dyre- og naturpark:
Her kan du finde oplevelser for både børn og voksne og mange aktivitetsmuligheder. Men der er samtidig også mulighed for at finde ro og fordybelse og nærvær med dyr. Her kan man være med til at fodre dyrene i de grønne omgivelser. Man kan ride en tur på en pony eller kæle med kaniner og marsvin. Man kan sidde på en kamel, snakkede med en papegøje eller lege på parkens populære legepladser. Kort sagt, der er noget for hele familien.

Skandinavisk dyrepark:
Dette er en temapark, som udelukkende har skandinaviske dyrearter. De er kendte for deres overvældende parker til isbjørne, brune bjørne, ulve, moskusokse, elge, dådyr, rensdyr, kronhjorte, ræve, polarræve, vildsvin, ilder, slanger, storke, gæs og geder. Alle disse skønne dyr er fordelt på hele 450.000 kvm. Her har familien altså mulighed for at opleve naturen og dets dyr på en ægte og autentisk måde.

Nymarksminde mini-zoo og Farm Park:
I Vodskov i Nordjylland finder man Nymarksminde Mini-zoo og Farm Park, som har en bestand af meget børnevenlige dyr, som man kan komme helt tæt på. Bestanden består af traditionelle danske dyr af den klappevenlige slags. Som i flere af de andre mindre dyreparker kan man også her være med til at fodre dyrene. Udover mini-zoo byder Nymarksminde på et hav af forskellige oplevelse, læs mere på Nymarksminde.dk.

Når man tager en tur i en mini zoo, så kan man være sikker på at få en god dag sammen med hele familien. Der er noget for alle aldre. Især børnene kan få mange gode oplevelser og lære en masse om de forskellige dyr. Så ikke nok med, at det er en hyggelig dag sammen med familien, så bliver de fleste også en lille smule klogere på både dyr og den natur, som de lever i. Mange zoologiske haver og andre dyreparker håber på, at med større indsigt i dyrenes leveforhold, så kan man være med til at skabe opmærksomhed omkring forholdene og derfor måske også på sigt være med til at forbedre disse forhold og bringe det i fokus. Det er ikke nogen hemmelighed, at der findes mange dyrearter, som er truet af udryddelse bl.a. fordi, at deres nuværende leveområder bliver mindre og mindre. F.eks. fældning af træer i regnskoven.