Kollektion til de større modeller

Som tøjdesigner er det ikke ret mange forretningsrejser, jeg har været på. Derfor var det også en stor oplevelse for mig, da jeg for nogle få uger siden var på et 12 dage langt ophold i Bangladesh. Det var faktisk første gang, jeg nogensinde har været i Fjernøsten, så udover det rent arbejdsmæssige sugede jeg en masse nye indtryk til mig.

Sagen er, at jeg har været i spidsen for et lille team af designere, der fik til opgave at designe en ny kollektion af tøj til store kvinder til dem her, og ligesom alt det øvrige tøj, vi forhandler i virksomheden, skulle den nye kollektion også sys på den systue i Bangladesh, som vi har et fast samarbejde med.

Vores forretningspartnere derude gjorde ganske vist store øjne, da de så de kollektionsprøver, jeg havde med derud. I den del af verden er menneske generelt ikke så store, og voldsomt overvægtige mennesker, som vi ser mange andre steder i verden, oplever man stort set ikke i Bangladesh.

Så de mennesker, jeg var sammen med på den gigantiske systue, blev helt naturligt noget overraskede, da jeg viste dem de kjoler i store størrelser, som vi har kreeret herhjemme. Jeg tror, de havde lidt svært ved at tro på, at der er så mange meget store kvinder i Danmark og på vores eksportmarkeder, at det kan være rentabelt med en masseproduktion af tøj i de størrelser.

Da jeg viste mine samarbejdspartnere en tunika til store kvinder (https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/overdele/tunika/ ), som vi har designet, kunne de ikke lade være med at joke lidt med det og sagde, at det måtte da være et telt, vi her havde fremstillet.

En af dem nævnte også, at det da måtte være lidt underligt for mig at designe tøj i sådan nogle enorme størrelser, da jeg jo ikke selv har brug for tøj i de størrelser. Faktisk er jeg ret lille og spinkel af kropsbygning, så jeg størrelsesmæssigt følte mig hjemme blandt de rare mennesker i Bangladesh.

Vi fik nu ret hurtigt klaret det arbejdsmæssige, og inden jeg skulle rejse hjem igen, havde de produceret de første eksemplarer af både kjoler og tunikaer, så jeg kunne godkende dem, inden hjemturen.

Jeg havde også et lidt ekstraordinært møde med ledelsen af den store systue, for jeg skulle finde ud af, om de også kan klare at sy herretøj. Sagen er nemlig, at vi i vores firma for første gang nogensinde vil til at markedsføre herretøj i store størrelser.

Vores direktion har undersøgt mulighederne for afsætning af den type tøj, og undersøgelserne er mundet ud i, at der er gode muligheder på det felt, idet der også bliver flere og flere svært overvægtige mænd, som efterspørger noget tøj, der kan gøre deres overvægt lidt mindre synlig, ligesom det også gerne må være lidt smartere, end det tøj, de har kunnet købe hidtil.

Systuen i Bangladesh producerer i forvejen masser af herretøj til andre kunder, så det får de ikke problemer med, lovede de. Så nu er vores designerteam i fuld gang med en kollektion af moderne tøj til store mænd.