Sociale udfordringer

Vi har tidligere skrevet om at få opbygget sociale færdigheder. Her vil vi tage dig skridtet videre til at begynde at tage hul på dine værste sociale udfordringer en for en. Hvad der er slemt for en person kan måske ikke være så slemt for en anden. Tag vores eksempler for hvad de er – eksempler. Og opsøg professionel psykologhjælp, hvis du har behov for det!

Du kan stadig bruge vores teknik til at blive bedre til sociale færdigheder. Er nogle af trinene for svære for dig, kan det være en hjælp med psykologhjælp til at være med til at styrke dig til at være bedre til at skabe nye relationer og være ude blandt andre mennesker.

De nemme udfordringer

Der er nogle sociale udfordringer, der ikke er så store udfordringer, og du kan komme igennem dem rimeligt smertefrit. Så er der de mere intense, hvor du har brug for en plan for, hvordan du angriber dem. Når der er tale om de ting, der virkelig skræmmer os, vil vi ikke blot hoppe i med benene først – vi vil gøre vores forberedelser. Det er lige som at hoppe ud på dybt vand uden at have lært at svømme.

Social frygt og fobi

Hvad du skal gøre er at angribe dine forskellige sociale frygt systematisk og starte med en, der er mindst stressende for dig, og dernæst bygge op til de mere skræmmende. Tænk på det som en trappestige, hvor hvert trin er mere skræmmende end det forrige. Fortsæt ikke til det næste skridt, før du er parat til det, og før du har haft en positiv oplevelse med det skridt, du er på. For eksempel hvis det at tale med nogle mennesker til en fest, gør dig angst, så er her en trappestige du kan bruge:

 

Smil til et par mennesker til festen.

Gå til en fest, og stil nogle små spørgsmål – fx hvad er klokken?

Bed en ven om at introducere dig til nogen, og hav en kort samtale

Introducer dig selv til nogen fra festen, der ser venlig ud.