Danskerne elsker mini-zoos

De små danske zoos er blevet et hit blandt mange dyreelskere og børnefamilier.

Hvad er en mini-zoo?

De små zoos i Danmark, som eksempelvis Nymarksminde mini-zoo, er blevet rigtig populærere blandt danskerne. En mini-zoo er typisk en park med små – ofte danske – dyr som geder, får, fugle, køer, grise, heste osv., som du ofte kan få lov at fodre og klappe. Dog er der i nogle mini-zoos også dyr som aber, fugle o.lign. dyr, som du kan få lov at se dog ikke røre, fodre eller klappe.

Mini-zoos er især et sted, hvor børnene kan føle sig velkomne. Børnene kan få lov til at fodre en ged, ride på heste og gå inde ved fårene. – Disse steder kaldes også legegårde. Men ikke nok med det, så kan man også få lov til, at se en rovfugl blive trænet af en dyrepasser.

Hunde er også meget velkomne mange steder, så tag gerne familiens bedsteven med på opdagelse. Men husk at undersøge det inden I tager afsted. De små zoos er typisk kun åbne i sommerperioden. Så tager I f.eks afsted på tur om efteråret er det også en god idé lige at tjekke, om der er åbent, inden I tropper op ved hovedindgangen.

Mini-zoo er et besøg værd

De besøgende er generelt helt vilde med de små zoos. De skriver blandt andet: ”Virkeligt for børn, også små”, ”Nærhedens oplevelse, der er værd at betale”, ”Dejlig oplevelse med børnebørn” og ”Alletiders søndag”.

Vi har tjekket anmeldelserne for en række af de populære må zoos i Danmark:

– Jyllands Park Zoo har fået anmeldelse 4 ud af 5
– Skærup Zoo har fået anmeldelse 4 ud af 5
– Givskud Zoo har fået anmeldelse 4,5 ud af 5
– Munkholm Zoo har fået anmeldelse 5 ud af 5
– Nymarksminde Mini-zoo har fået anmeldelse 4 uf af 5

Så ifølge de besøgende er de små zoos helt sikkert et besøg værd. Så tag børn, børnebørn, unge, voksne og ældre under armen og få en garanteret god oplevelse i en eller flere af de små zoos i Danmark.