Træls sidemand på flyet

Du sidder på flyet ved siden af en person, der tager plads fra dig på den ene eller anden måde. Skal du sige noget til personen eller til stewardessen?

Det bedste, du kan gøre, er først at adressere problemet selv. Det gør stemningen og resten af flyveturen mere behagelig. Start lidt smalltalk først, og så kan du sige noget med: ”Vil du flytte din albue lidt over? Pladsen på flyene nu om dage er så trang.”. etc.

Hvad så?

Hvis intet af dette hjælper, så gå op til stewardessen, og bed om hjælp. Et alternativ kan være – hvis der er ledige sæder – at bede om at blive flyttet.

Optager personen meget af din plads, fordi han eller hun er stor, kan det være svært at gøre noget ved, og er der ikke ledige sæder, er det bare noget, du må acceptere.

Der kan også være tale om 2 personer, der rejser sammen, og du sidder mellem dem. Hvis de bliver ved med at tale ”hen over” dig, kan du foreslå dem, at I bytter sæder, så de kan sidde sammen. Det kan blive en lang tur, hvis de snakker hen over dig hele tiden.

Så er der snakken om pladsen bag sædet – især i økonomiklasse. Kan og bør du lægge dit sæde ned, hvis det er muligt? Svaret er faktisk nej. Pladsen på fly er i dag så trang, at du kan risikere at klemme personens knæ bag dig. Det er en god ide at spørge personen, der sidder bag dig, om de er OK med, at du lægger dit sæde ned. Det er den høfligste måde at gøre det på.

Endelig så et godt råd til dine rejser. Husk, at du kan søge om erstatning ved flyforsinkelse. Du kan læse mere om det her: https://www.rejsepriser.dk/flyforsinkelse/