Gør afstandsmålere til en del af dit grej.

En afstandsmåler er et essentielt værktøj til at måle alle slags afstande med. Det er et måleinstrument som på mange måder er forskellig fra andre værktøjer til at måle afstande med som for eksempel linealer, målebånd og tommestokken.

Det der gør en afstandsmåler speciel er at den måler via en laser i stedet for fysisk kontakt hvilket de andre kræver. Teknologien er ny, og utrolig effektiv og præcis. Der findes mange forskellige former for afstandsmålere.

Et eksempel er en ultralydsmåler som sender ultralydsimpulser af sted og via dem kan den så bestemme den eksakte position af det objekt som du ønsker at måle.

Kan man måle uden afstandsmåler?

Når du skal måle afstande op er det en god idé at have en afstandsmåler til at måle afstandene da ens egen bedømmelse for det meste ikke ville holde.

Dem som har været i forsvaret, kender nok godt til basis trikket med at hvis man skal måle afstanden til noget skal man tage noget som man kender, for eksempel en fodboldbane hvis man har spillet meget foldbold, og så måle ud fra det.

Man ved at en fodbold er ca. 100 meter lang, derfor kan man sige at træet som står 4 fodboldbaner væk, højst sandsynlig er omkring 4000 meter væk. Dette er basisviden for en hver der har været soldat eller værnepligtig i hæren.

Noget andet man kan gøre, hvis man har den med, er at bruge sin afstandsmåler.

Hvor og hvad kan du bruge din afstandsmåler til?

Mange kan godt lide at bruge en afstandsmåler når de for eksempel skal måle en grund op, hvis den skal bebygges.

Man kan for eksempel også tage den med på jagt hvis man skal have målt afstande der, eller for en landmand som gerne vil vide om hans randzoner er for store eller små.

Mulighederne er mange og det er kun dig som kan sætte grænser for hvad du kan bruge din afstandsmåler til. Den er speciel god hvis man er træt af at bruge gamle instrumenter som tommelstok.