Jul og rene vinduer

Her i vores familie er der nogle helt bestemte ting, vi gør i dagene op til jul. Fx så laver min kone sin gode paté den 21. december. Den 22. står den så på hovedrengøring i hele huset. Især i køkkenet, hvor hun synes, at osen fra kogning af kød og krydderier hænger på væggene og ruderne. Vi deles om arbejdet. Men i år gider jeg bare ikke at pudse vinduer. Det er et job, som min kone bare hader at gøre det. Jeg har sådan set ikke noget imod at gøre det. Hvis det bare ikke var så koldt at gøre det udvendigt. Min hænder er jo ved at fryse af. Så allerede for en uge siden gik jeg på nettet. Jeg skulle nemlig finde en vinduespudser, der kan komme og gøre det, så jeg ikke skal stå udenfor i kulden og få frosne fingre. Jeg søgte efter ”Vinduespudser Gentofte” og det første, der kom frem på min liste, var et professionelt rengøringsfirma. Du ved, sådan et der gør rent i store erhvervsejendomme. Det var ikke lige, hvad jeg havde forestillet mig. Jeg skulle bare have fat i en almindelig vinduespudser.

Vinduespolering i KBH

Så jeg prøvede igen: ”Vinduespudser København”. Jeg fandt nogle firmaer, men de kommer ikke til Gentofte. De arbejder kun inde i Københavns by og på brokvartererne. Så jeg prøvede endnu en gang: ”Vinduespudser Storkøbenhavn”. Det gav mange resultater. Faktisk så mange, at jeg blev lidt overvældet. Men jeg tænkte, at jeg hellere måtte sortere de vinduespudsere fra, der har hjemme i fx Hvidovre eller Ballerup. Så efter lidt tid havde jeg fået afgrænset min søgning. Jeg fandt en vinduespudser i Hellerup, som jeg ringede til. Han ville gerne komme, men kunne dog ikke komme inden mørkets frembrud d. 22. Så jeg måtte lave en aftale med ham om, at han kommer kl. 15:30 præcist. Så kan han starte med vinduerne udenfor og forhåbentligt nå de fleste af dem, inden solen er gået helt ned. Han kan så ordne vinduerne indvendigt bagefter. Han må bare finde sig i, at det ikke bliver med dagslys, men med elektrisk lys. Han lovede, at han ville gøre alt for at komme senest kl. 15:30 – og skulle der komme et afbud i sidste øjeblik inden, ja så ville han da lige ringe til os for at høre, om han kan komme tidligere.

God indstilling

Se det synes, jeg er en god indstilling at have: Man laver en aftale om et bestemt tidspunkt for levering af varen eller ydelsen og sørger for at imødekomme kundens krav, hvis det er muligt, inden det fastlagte tidspunkt. Lige nu går jeg og venter på, at han kommer. Min kone ved godt, at han dukker op senest kl. 15:30. Jeg håber dog, at han kan komme lidt tidligere. Det ville være rart at få vinduerne rene inden mørkets frembrud. Lad os se. Den 23. december plejer vi så at hygge os med at lave konfekt, pynte juletræ og pakke gaver ind. Og ja, du ved godt, hvad vi så plejer at gøre den 24. Det, som mange andre danskere også gør.

Anderledes jul i år

I år bliver julen anderledes for alle. Det er der ikke nogen tvivl om. Vi må jo ikke synge i kirken. Vi må gerne nynne. Og vi skal holde afstand, når vi danser om juletræet. Det bliver meget anderledes. Ja. Men for os bliver det også anderledes på en anden måde.
Vi er nemlig flyttet til Hillerød her den 1. december. Det er, fordi jeg har fået nyt arbejde deroppe, og skal starte lige efter nytår. Det gik lidt hurtigt med at få flyttet. Vi har fx endnu ikke nået at få alle vores billeder op på væggene. Vi mangler også at få sat de sidste bøger på plads i reolerne. Og vi har rigtigt mange bøger. Det har rent ud sagt været en forsmag på, hvad begrebet ’Helvede’ er at få dem alle sammen pakket ud. Men vi er ved at nå i mål med det. Og indimellem har vi så flyttet rundt på møbler. Byttet værelser, fået sat nye, hårde hvidevarer op i køkkenet, og vi har brugt mange timer på at få gjort rent. Det er utroligt, hvor meget støv der lige pludseligt dukker op under en flytning.

Vinduespudsning i Hillerød

Nu er vi så nået til det punkt i december, hvor vi kan begynde at tænke lidt på juleforberedelserne. Vi skal have sat et juletræ op. Det skal pyntes. Der skal bages og laves sylte. Og jeg ved ikke, hvor kassen med julepynten er. Vi skal også nå at få gjort sådan hovedrent i huset. Sådan så vi kan bruge juledagene på at slappe af og bare nyde at være her i vores nye hus. Og jeg kan forberede mig på mit nye job.

Det der med rengøringen har ligesom førsteprioritet nu. Så vi har fundet støvsuger, støveklude, vaskevand og gulvskrubben frem. Her er mange kvadratmeter at få rengjort. Faktisk har jeg besluttet, at vi giver os selv en indflytningsgave: En vinduespudser. Det var sådan set en nem beslutning at tage. Og det var ret nemt at finde en vinduespudser, der har tid til at komme i løbet af ugen inden jul. Jeg gik naturligvis bare på Google og skrev: ”Vinduespudser Hillerød” og fandt et firma. Jeg ringede dem op og bestilte tid hos dem. Man kunne sådan set godt bestille tid online, men jeg ville godt lige tale med dem. Mest for lige at høre, hvordan de tiltaler deres kunder. Det blev faktisk en rigtig hyggelig samtale. Den person, jeg talte med, var venlig og havde en god humor. Han forklarede mig, at de kan tilbyde os en aftale med rabat og den slags. En god sælger. Vi blev enige om, at de sender en vinduespudser herud op tirsdag. Så kan jeg jo altid overveje, om vi skal tilmelde os den rabatordning. Det er dem her: https://www.mempolering.dk/
Det kommer helt an på, om de gør et godt stykke arbejde. Og kommer til tiden. Vi er begge to glade for, at der kommer en vinduespudser. Det giver os lidt ekstra tid til at få styr på endnu en kasse bøger. Og vi slipper for at få kolde hænder af at stå udenfor med sæbevand, klude og svabere.