Trommesæt og lyd

Vi har et problem. Det handler om sommerferien. Vi skal ikke på ferie. Vi har besluttet at blive herhjemme og bare hygge så meget, vi kan. Børnene er ikke helt tilfredse, men de har ligesom affundet sig med situationen. Mange af deres klassekammerater skal heller ikke afsted, så vi regner med, at der bliver mange timer, hvor de kan være sammen med deres venner. Og det er her, problemerne opstår. I virkeligheden bør det ikke være et problem, og jeg er sikker på, at vi finder en god og tilfredsstillende løsning for dem, problemet kommer til at berøre.

Trommer på musikskolen

Det er nemlig sådan, at vores søn har brugt en masse timer på musikskolen sammen med nogle kammerater. De har formet et band og har fået lov til at bruge et af skolens lokaler, når de skal øve sig. De har været gode til at overholde alle reglerne om afstand og mundbind – og afspritning af de ting de låner. Musikinstrumenter, højtalere og den slags. Min søn er bandets trommeslager, og han har ofte stået der i lokalet og rengjort det trommesæt, han har lånt, efter at bandet har øvet sig. Og problemet er så nu, at skolen lukker på samme tid som folkeskolen. De holder også sommerferie. Og hvad skal bandets medlemmer så gøre? De vil jo gerne fortsætte med at øve sig i løbet af ferien. Det har vakt mange tanker og spørgsmål.

Skal vi købe trommer selv?

Min søn har ikke sine egne trommer. Han har lånt skolens. Hvad skal de gøre? Hvad skal vi gøre? Den nærliggende løsning vil være, at vi køber et trommesæt til ham. Vi kan stille det op nede i et af kælderens rum og, så håbe på, at de ikke larmer alt for meget. Men hvor kan man købe trommer? Selvfølgelig i en forretning, der sælger musikinstrumenter. Men sådan én har vi ikke her i byen. Vi må tage ind til den meget større by for at finde trommer til ham. Det lyder nemt. Men det er slet ikke nemt. For det første ved vi slet ikke, hvad et trommesæt bør koste. For det andet ved vi ikke, hvor meget sådan et trommesæt normalt koster. Hvornår er trommer billige, og hvornår er de for dyre? Skal vi investere i et dyrt sæt – eller skal vi købe nogle billige – eventuelt brugte? Vi er på fuldstændig bar bund her.

Hvad siger skolen mon?

Derfor har vi besluttet os at forhøre os hos musikskolen. De må kunne rådgive os. De ved, hvor meget vores søn kan, om han er god til at spille på dem og om der mening i at investere et rimeligt stort beløb i et sæt trommer til ham. At vi muligvis også bliver nødt til at bruge nogle dage i sommerferien på at lydisolere kælderrummet, er en helt anden historie. Det kan måske blive til et lille, sjovt projekt, som vores søn skal hjælpe os med at få fuldført. Det bliver dog et projekt, der kommer i anden række. I første omgang skal vi finde ud af, om vi skal købe nye trommer til vores dreng.